Selecteer een pagina

Levend Geloof

Levend geloof, een blad met een heerlijke boodschap die recht doet aan de liefde van Vader voor jou en mij, voor heel Zijn schepping.

 Het blad “Levend Geloof” is tussen 1962 en 2005 verschenen. In november 1961 opgericht door Gert Jan Doornink. Het werd een stuk levenswerk. (Zie levend Geloof 1980.01 nr. 200 artikel Nummer 200 en Levend geloof 1999.05-06)

Schrijvers

In het blad wordt door verschillende schrijvers geprobeerd de volledige boodschap uit de Bijbel neer te leggen.

De schrijvers nemen je als het ware mee in de ontdekkingstocht door de Bijbel.

Mijn hobby

Lang geleden was ik een keer jarig. Maanden daarvoor vond ik op een rommelmarkt een Bijbel. Op zich niks bijzonders, wij gingen op zondag naar een samenkomst waar gezongen en  gesproken werd over Bijbelse werkelijkheden.

De Bijbel die ik vond was in de vertaling van Obbink Brouwer. De verkoper gaf mij er een Katholieke Bijbel gratis bij met de woorden dat ik die van hem kreeg als ik hem las.

Toen begon mijn hobby van verzamelen van theologische boeken en tijdschriften en het lezen en herlezen van de Bijbel.

Levend geloof en Kracht van Omhoog

Wij waren in die tijd geabonneerd op Kracht van Omhoog en Levend Geloof.

Beiden bladen waar naar mijn gevoel het volledige evangelie in werd uitgelegd.

Er is een site waar alle bladen van Kracht van Omhoog te lezen zijn. Rhemaprint. De internetsite voor diepgaande Bijbelstudie. De studies van Klaas (Nico) Goverts zijn te bestellen bij Anneke van Ree. Van Levend geloof was er, tot nu toe, helaas geen site.

Ik heb er mijn missie van gemaakt om (voor zover mogelijk) deze bladen te bewerken zodat ze opnieuw te lezen zullen zijn voor iedereen die deze site bezoekt.

Emailadres: levendgeloof@ruurdvisser.nl

Bij de site hoort een emailadres. Natuurlijk mag u reageren op een artikel. U krijgt uiteraard niet meer van de schrijver een antwoord, maar ik zal proberen met u mee te denken. Sommige artikelen lijken nogal zwart-wit. Alsof mensen worden buitengesloten. Vader God echter sluit niemand buiten. Persoonlijk denk ik dat Vader God altijd en alleen maar, zijn armen naar mensen uitstrekt. Bij Hem ben jij veilig, altijd. Wie je bent en wat je bent doet er dan niet meer toe. Je bent gewoon welkom.

Herberg

Bovenstaande gedachte zingen we uit in een lied.

Ons huis een herberg langs de weg

voor hen die zijn verdwaald,

voor hen die zo vaak zijn geknecht,

wier krachten zijn verschaald.

Zij kunnen hier op adem komen,

wier wezen werd ontnomen.

Ons huis, een warme pleisterplaats

voor hen die zijn verkild,

die om hun onschuld zijn gehaat,

ze waren niet gewild.

Zij worden hier opnieuw verbonden,

omdat zij niet meer konden.

 

Zijn huis, ons huis, waar liefde woont,

want hier is brood en wijn,

waar men barmhartigheid betoont,

aan wie verslagen zijn.

Hier durven toch opnieuw te leven,

die achter zijn gebleven.

 

Zijn huis, zo zorgzaam opgebouwd

in lief’lijkheid en geest

en blijdschap. Waar eens werd gerouwd –

is nu een heerlijk feest.

Hier woont een liefdevolle koning,

ons huis een warme woning.

 

Leven met en van de Heer

Het leven wat de Heer mij geeft, doet mij opleven daar ben ik zo blij mee. Dat is niet alleen leven maar zeker ook beleven.

Mijn wens is dat u veel hebt aan die oude woorden uit Levend Geloof. Ze hebben niets van hun waarde verloren. Misschien lijkt het wel op een gesloten Romeinse amfora die in de Middellandse zee is gevonden. Bij opening bleek de wijn die in die amfora zat, nog heel goed te zijn. Beschouw de woorden uit dit oude blad als een grote schat.

Gebruiksaanwijzing en index

(In de bladen op de site zult u bij bijv. een Bijbeltekst zien zoals: (Matt. 02:09). De 0 in deze Bijbelteksten is overbodig en dient alleen maar voor mij, om de tekst snel terug te kunnen vinden in een omvangrijk Excelbestand, een persoonlijke Bijbelse encyclopedie). Zo kan ik vinden wat een schrijver daar over heeft geschreven, en eventueel delen met u via mail. Dat geldt ook voor de tussenkoppen (vet afgebeeld in het digitale blad) in de artikelen en zelfs voor een trefwoord. Handig bij een Bijbelstudie. In de toekomst komt deze mogelijkheid, index, ook op de site).

Veel lees en zoekplezier op deze, volgens mij, mooie site.

Ruurd Visser